2 яловичих нирки 4 солоних огірки 2 картоплини 1 цибулина 1/2 кореня петрушки 1/2 морквини 1/6 кореня селери 100 г рису лаврове листя зелень петрушки та кропу 1 л яловичого бульйону сіль розсол з огірків олія чорний перець горошком
Нирки розріжте вздовж на 2 частини та виріжте весь жир та протоки, залийте холодною водою з 1 ст. л. солі та залишіть на 1—2 години.
Залийте нирки іншою водою та доведіть до кипіння. Проваріть 10 хвилин, злийте воду та повторіть ще раз. Варіть до м’якості. Дістаньте й наріжте дрібними кубиками.
Селеру, корінь петрушки, морквину натріть на дрібній тертушці. Обсмажте на олії. Додайте в киплячий бульйон разом з лавровим листям та чорним перцем.
Огірки очистіть від шкірочки, якщо кісточки великі, очистіть і від них. Наріжте огірки й цибулину кубиками.
Відваріть рис майже до напівготовності.
Обсмажте цибулю на олії та додайте огірки, трохи протушкуйте та покладіть до бульйону. Варіть 40 хвилин.
Картоплю наріжте та додайте до огірчанки. Коли картопля буде майже готова, додайте нирки та рис, проваріть до готовності картоплі. Якщо бракує солі, додайте трохи огіркового розсолу.
Перед подачею притрусіть нарізаною дрібно зеленню петрушки та кропу. Похожие рецепты: