200 г перлової крупи потрухи з 3 курчат 40 г моркви 1 цибулина 8 шматочків сушених білих грибів 150 г картоплі 40 г вершкового масла 1 ст. л. олії 1,5 л води сіль зелень петрушки
Крупу залийте на ніч холодною водою або, якщо не маєте стільки часу, залийте окропом та залишіть на 4 години.
Білі гриби залийте водою та залишіть на 2—3 години
Промийте крупу, залийте так, щоб вода покривала її на 2 см, та варіть до готовності приблизно 40 хвилин. Потім обов’язково розітріть перлову крупу з вершковим маслом, поки вона не побіліє, дерев’яною ложкою. Посоліть.
Печінку очистіть від плівок та наріжте, у сердець відріжте зверху жир, шлунки очистіть від плівки та розріжте на 2 частини.
Шию, крильця, шлунки та серця залийте водою та варіть до готовності, приблизно 1 годину на дуже слабкому вогні. Процідіть бульйон та відкладіть м’ясо.
Цибулину та моркву наріжте кубиками та обсмажте на олії, додайте гриби без води, трохи просмажте. Покладіть у бульйон. Варіть на слабкому вогні 30 хвилин.
Картоплю наріжте шматочками, додайте до бульйону.
М’ясо очистіть від кісток. За 5 хвилин до готовності картоплі додайте куряче м’ясо, шлунки, серця та печінку. Наприкінці перемішайте з кашею, скуштуйте та додайте ще солі, якщо потрібно.