З обчищеної і промитої білоголової капусти вирізують качан так, щоб головка залишилась цілою. Підготовлену капусту кладуть в киплячу підсолену воду і варять до напівготовності, а потім відкидають на сито або друшляк, щоб стекла вода.
Промите і відокремлене від кісток м'ясо пропускають крізь м'ясорубку, додають зварений рис, підсмажену січену цибулю, мелений перець, солять і добре змішують.
У відвареної головки капусти роз'єднують великі листки і поміж них накладають м'ясний фарш. Потім листки стискують так, щоб головка мала вигляд цілої. Нафаршировану головку кладуть у каструлю, поливають зверху розігрітим маслом і ставлять в духовку підрум'янитися до золотистого кольору. Потім капусту зверху заливають сметаною, накривають каструлю покришкою і тушкують до готовності.
Готову капусту нарізують порціонними кусками і при подачі на стіл поливають сметаною, в якій вона тушкувалась.
На 1 головку капусти (600—700 г) — 400 г м'яса, 2 ст. ложки рису, 1 склянку сметани, 1 ст. ложку вершкового масла, 1 ріпчасту цибулю.