Малина або суниці з молоком, сметаною або вершками
Кавун, диня, ананас свіжі
Кавун — 278 або диня — 260, або ананас— 182. Вихід —250/200/100.
Кавун, диню, ананас свіжі помити, розрізати вздовж на декілька частин; у дині видалити насіння і нарізати довгастими великими скибками. У ананаса зрізати верхню і нижню частини плода, надрізати шкірку у вертикальному напрямі і обережно, щоб не пошкодити м'якоті, зрізати її. Після цього видалити виїмкою серцевину і нарізати кільцями або скибочками 4—5 см завтовшки. Плоди покласти на десертну тарілку.
Апельсини, мандарини, ананаси з цукром
Апельсини—149 або мандарини — 135, або ананаси — 182, цукор — 30.
Апельсини або мандарини вимити, обчистити від шкірки, нарізати кільцями або розділити на дольки. Подавати плоди у вазочках, посипати цукром або цукровою пудрою.
Малина або суниці з молоком, сметаною або вершками
Суниці або малина — 118, молоко — 158 або сметана — 100, або збиті вершки — ЗО, цукрова пудра — 20. Вихід —270/220/170/130.
Перебрані і промиті суниці або малину залити збитими до утворення піни вершками, змішати з цукровою пудрою.