270 г борошна 7 г дріжджів 1/2 ч. л. солі 1 ст. л. цукру 130 мл молока 10 г вершкового масла кімнатної температури 400 г полуниці цукор в начинку 1 яйце
Дріжджі розведіть в 30 мл теплого молока (30—35 °С). Борошно змішайте з 1 ст. л. цукру й сіллю. Влийте дріжджі та решту молока такої ж температури. Ретельно перемішайте, тісто має бути крутим. Усередину покладіть шматок майже розтопленого, зовсім м’якого вершкового масла та замісіть тісто. Вимішуйте 6—7 хвилин, поки не стане зовсім однорідним
Накрийте рушником та поставте в тепле місце для бродіння. Добре підійде духовка, розігріта до 35—40 °С, обігрівач або батарея.
Обминайте тісто 2 рази. За 40 та 70 хвилин. Потім дайте тісту збільшитися у 3 рази, на це знадобиться ще 40—60 хвилин.
З тіста зробіть 6 рівних однакових кульок. Беріть шматок тіста та стягуйте усі складочки наспід. Залишіть на 15 хвилин у теплому місці для розстоювання.
Кожну кульку кладіть рівним боком наспід і розкачуйте кружечки.
На кожен кружечок в середину висипте 1 ч. л. цукру та покладіть 3—4 полуниці. Змочіть краї водою та дуже ретельно зліпіть. Покладіть на деко, змазане жиром, чи на папір для випікання. Залишіть на 10—15 хвилин. Змастіть яйцем, збитим з 1 ст. л. води.
Розігрійте духовку до 220 °С. Печіть пиріжки 10—12 хвилин.