300 г кабачків, 300 г огірків, 400 г помідорів, 300 г білокачанної капусти, 200 г болгарського перцю, 100 г моркви, 30 г часнику, 20 г кореня хрону, 10 г свіжого гострого перцю, 3 лаврових листки, по 4—5 горошин чорного й духмяного перцю, 1 зонтик кропу
Для маринаду: 1 л води, 100 г цукру, 60 г солі, 50 мл 9 %-ного оцту
Пропорції овочів для цього рецепта можна міняти на свій смак. Кабачки й моркву нарізати кружальцями, капусту — великими шматками, болгарський перець розрізати на чверті. Помідори проколоти. На дно банки покласти спеції, кріп, нарізаний гострий перець, часник і хрін. Зверху викласти овочі, залити окропом на 15 хв. Потім воду злити, виміряти її об’єм і використати для приготування маринаду. У воду додати сіль, цукор, довести до кипіння, влити оцет і зняти з вогню. Залити овочі маринадом, що кипить. Банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.