2 кг маслюків, 50 г цибулі, 30 г зелені кропу, 20 г часнику
Для маринаду: 1,5 л води, 30 г солі, 20 г цукру, 50 мл 9 %-ного оцту, лавровий листок, чорний перець горошком
Маслюки очистити, ретельно вимити, кілька разів міняючи воду. Опустити в підсолений окріп (20 г солі на 1 л води), додати цілу цибулину, варити 15 хв. Потім відкинути на друшляк, дати рідині стекти. Змішати всі інгредієнти для маринаду, крім оцту, довести до кипіння. Викласти в маринад гриби, варити 20 хв. Потім додати дрібно нарубаний кріп і часник, влити оцет, варити ще 5 хв. Розкласти гриби в стерилізовані банки, залити маринадом, що кипить, банки закрутити, перевернути й укутати до остигання. Зберігати в прохолодному місці.