2 кг огірків, 20 г кореня хрону, 10 г часнику, 2 зонтики кропу, по 5—6 листків чорної смородини й вишні
Для розсолу: 1,4—1,5 л води, 80 г солі, 50 г цукру, 30 мл горілки
Огірки ретельно вимити, замочити на 2—3 год. На дно чистої 3-літрової банки викласти половину листків чорної смородини й вишні, зонтик кропу, нарізаний корінь хрону. Потім щільно укласти огірки, перекладаючи іншими листками й часником, накрити зонтиком кропу. Насипати в банку сіль і цукор, влити охолоджену кип’ячену воду. Закрити капроновою кришкою й струснути, щоб сіль і цукор розчинилися. Потім у банку влити горілку, щільно закрити поліетиленовою кришкою. Зберігати в холодному місці.