1,5—1,8 кг огірків, 4 зубці часнику, 2 зонтики кропу, по 4 листки чорної смородини і вишні, тархун, листя хрону, невеликий шматочок кореня хрону
Для розсолу: 1 л води, 2 ст. л. солі
Огірки помити, зрізати кінчики. На дно банки місткістю 3 л покласти часник, кріп, листя чорної смородини і вишні, тархун, листя і корінь хрону. Викласти огірки. Для приготування розсолу у воду додати сіль, довести до кипіння, зняти з вогню, остудити. Залити огірки холодним розсолом. Банку накрити кришкою або складеною в кілька шарів марлею і поставити на 2—3 дні у тепле місце. Періодично знімати піну. Через 3 дні огірки припинять шумування і змінять колір. Розсіл злити. Огірки залити окропом, залишити на 10 хв. Потім воду злити; процедуру повторити іще раз. Злитий раніше розсіл довести до кипіння, залити огірки киплячим розсолом. Банку закатати стерилізованою кришкою, перевернути й закутати до охолодження.