Взяти сорти слив, у яких кісточка легко відокремлюється від м’якоті. Вимити сливи, видалити кісточки через хрестоподібний надріз із боку плодоніжки. Довести до кипіння воду із содою, зняти з вогню. Частину слив покласти в сито або друшляк, опустити у воду із содою на 30 сек, потім одразу ж промити теплою водою. Бланшувати у такий спосіб усі сливи, дати стекти рідині. Сливи обсушити, викласти на застелене папером деко і поставити в духову пічку, розігріту до 50—55 °С, на 3—4 год. Потім вийняти з духової пічки, перемішати й остудити. Знову поставити сливи в духову пічку на 4 год, але збільшити температуру до 70 °С. Вийняти, перемішати й остудити. Збільшити температуру в духовій шафі до 90 °С й довести сливи до готовності.