Обчищену картоплю відварюють, протирають крізь сито або пропускають через м'ясорубку і добре змішують з просіяним борошном, сирими яйцями, молоком і сіллю. З приготовленої маси роблять круглі картопляники завтовшки 1 см і смажать на розігрітому жирі до готовності.
При подачі на стіл картопляники поливають киселем з чорносливу. Приготування киселю. Чорнослив перебирають, промивають, заливають водою і варять доти, поки не стане м'яким. Зварений чорнослив протирають крізь сито, додають цукор, відвар, в якому варився чорнослив, і доводять до кипіння.
Картопляний крохмаль розводять у холодній кип'яченій воді, вливають його тонким струменем, безперервно розмішуючи, в киплячу рідину з чорносливом, дають один раз закипіти і знімають з плити.
На 1 кг картоплі — 4 ст. ложки пшеничного борошна, 2 яйця, 3 ст. ложки молока, 3 ст. ложки жиру.
Для киселю:
70 г чорносливу, 3 ст. ложки цукру, 2 чайні ложки картопляного крохмалю, 2 склянки води.