500 г цвітної капусти, 400 г кабачків, 250 г помідорів, 300 г моркви, 300 г болгарського перцю, 30 г часнику, 50 мл кетчупу чилі, 100 мл олії, 50 мл 9 %-ного оцту, 15—20 г солі, 30—40 г цукру
Цвітну капусту розібрати на суцвіття, ретельно промити. Кабачки нарізати кубиками, перець — соломкою, моркву натерти. Помідори пропустити через м’ясорубку й трохи уварити. Усі підготовлені овочі викласти в сотейник, додати олію, кетчуп, сіль і цукор, тушкувати на слабкому вогні 20—25 хв. Додати пропущений через прес часник і оцет, тушкувати ще 5 хв. Гарячий салат розкласти в стерилізовані банки, закрутити, перевернути й укутати до остигання.
Ще один рецепт
1 кг цвітної капусти, 1 болгарський перець, 1 морквина, 1 цибулина, 3 зубці часнику, 1 стручок гострого перцю, 100 мл олії, 1,5 ст. л. оцту, 1 ст. л. цукру, 1—2 ч. л. солі, спеції до смаку
Цвітну капусту промити, розібрати й відварити у киплячій підсоленій воді 2 хв. Перекласти в друшляк, обдати холодною водою. Болгарський перець почистити від насіння, нарізати смужками. Моркву натерти на тертці для корейської моркви або нарізати тонкою соломкою. Цибулю нарізати півкільцями. Часник пропустити через прес. Гострий перець нарізати тонкими смужками. На сковороді обсмажити до прозорості цибулю. Викласти перець, моркву, часник, смажити 5 хв. Зняти з вогню. Додати цвітну капусту, цукор, сіль, спеції, оцет і перемішати. Салат викласти в стерилізовані банки, накрити кришками, стерилізувати протягом 20 хв. Потім закатати, перевернути й закутати до охолодження.