2,5 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 100—150 г цибулі, 30 г часнику, 50 мл лимонного соку, 50—70 г цукру, 30—40 г солі, 2 лаврових листки, мелений червоний і духмяний перець до смаку
Помідори нарізати, тушкувати під кришкою до м’якості, потім протерти крізь сито й трохи уварити на слабкому вогні. Болгарський перець очистити від плодоніжки й насіння, нарізати смужками. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Викласти цибулю і перець у томат, додати сіль, цукор і спеції, тушкувати під кришкою 10—15 хв. Додати пропущений через прес часник і лимонний сік, довести суміш до кипіння й зняти з вогню. Гаряче лечо розкласти в стерилізовані банки, закрутити, перевернути й укутати до остигання.