3 кг болгарського перцю, 1 кг помідорів, 1 кг цибулі, 50—70 г часнику, 20 г свіжого гострого перцю, 30 мл олії, 30 мл 9 %-ного оцту, 150 г цукру, 60 г солі
Помідори ошпарити, очистити від шкірочки. У гострого перцю видалити насіння. Пропустити помідори, гострий перець і цибулю через м’ясорубку, тушкувати на слабкому вогні 15—20 хв. Болгарський перець очистити від насіння і плодоніжок, нарізати великими смужками, викласти в томатну масу. Додати подрібнений часник, цукор, сіль, олію, оцет, тушкувати на помірному вогні 20—30 хв, час від часу перемішуючи. Гаряче лечо розкласти в стерилізовані банки, закрутити, перевернути й укутати до остигання.