Для маринаду: 1 л томатного соку, 2 головки часнику, 1 пучок петрушки, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 3 ст. л. 9 %-го оцту
Капусту бланшувати в підсоленому окропі цілою головкою протягом 5 хв. Остудити й розібрати на суцвіття. Для маринаду томатний сік варити на слабкому вогні 20 хв, додати пропущений через прес часник, рубану зелень, цукор і сіль, кип’ятити 15 хв, потім влити оцет. Капусту викласти в підготовлену стерилізовану банку, залити гарячим маринадом. Стерилізувати банки 12—15 хв, закатати й закутати.
Цвітна капуста в томатно-овочевому маринаді
3 кг цвітної капусти, 1,5 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 2 головки часнику, 200 г петрушки, 200 мл олії, 120 мл 9 %-го оцту, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі
Цвітну капусту розібрати на суцвіття. Помідори й болгарський перець пропустити через м’ясорубку, додати олію, оцет, цукор і сіль. Суміш викласти в каструлю, додати суцвіття капусти, варити 10—15 хв. Наприкінці приготування покласти подрібнений часник і петрушку. Розкласти суміш у стерилізовані банки, закатати й закутати до охолодження.
Цвітна капуста по-корейськи
1 кг цвітної капусти, 1 морквина, 1 головка часнику, перець чилі до смаку
Для маринаду: 1 л води, 170 мл олії, 70 мл 9 %-го оцту, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, мелений коріандр і чорний перець до смаку
Капусту розібрати на суцвіття, бланшувати в киплячій воді 2 хв, відкинути на друшляк, промити холодною водою й дати їй стекти. Моркву натерти на тертці для корейської моркви, змішати з капустою. Додати подрібнений часник і перець чилі. Усі інгредієнти для маринаду змішати й довести до кипіння. Розкласти овочі в стерилізовані банки місткістю 0,5 л, залити гарячим маринадом. Банки накрити кришками, стерилізувати 10 хв, закатати й закутати до охолодження.