Груші сортують, миють і видаляють з них серцевину. Великі плоди розрізають на половинки і четвертинки. Тверді сорти груш бланшують у киплячій воді 1—2 хв, потім охолоджують, укладають щільно в банки
І заливають гарячою маринадною заливкою. Попередньо в кожну банку місткістю 1 л кладуть 3—4 горошини запашного перцю, 0,5—0,7 г кориці і 3—4 шт. гвоздики.
Для приготування маринадної заливки на 10 банок місткістю 1,0 л потрібно, г: води — 2200, цукру — 950, оцту 6 %-ного — 850.
Воду після бланшування груш можна використати для приготування маринадної заливки.
Банки накривають лакованими кришками, стерилізують, закатують і охолоджують. Температура і час стерилізації такі самі, як і для маринованих яблук.