Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. КОМПОТИ  ФРУКТОВІ  ТА  ЯГІДНІ
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вы едите мясо?
Всего ответов: 242


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 11:46
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Будущие успехи ребенка в школе могут быть предсказаны в первые минуты после рождения
Любовь по-европейски
Йогурт и кефир поднимают настроение
Медики назвали полезные свойства вина


КОМПОТИ ФРУКТОВІ ТА ЯГІДНІ
Найпростішою формою консервування фруктів у домашніх умовах є компоти і натуральні фруктові консерви. їх можна приготувати з однієї або кількох видів сировини. Особливе значення при виготовленні компотів і натуральних консервів має ступінь стиглості фруктової сировини. Щоб запобігти розварюванню плодів при консервуванні, слід брати плоди з щільною м'якоттю і природною кислотністю.

Приготування компотів і натуральних фруктових консервів: підготовлені фрукти щільно укладають у банки, заливають гарячим цукровим сиропом або перевареною водою, потім банки накривають кришками, стерилізують і закатують,

Співвідношення плодів і заливальної рідини у банці повинно бути (приблизно) таким: 60—55% плодів і 40—50% заливальної рідини.

Сироп для компотів готують так. В емальований або алюмінієвий посуд наливають воду, доводять її до кипіння і всипають цукор. Після повного розчинення цукру сироп кип'ятять 2—3 хв і фільтрують крізь полотняну тканину або фланель.

Температура сиропу при заливанні банок повинна бути 70—80 °С.

Потрібну кількість цукру для приготування сиропів різної концентрації наведено в табл.


Концентрація сиропу, %Кількість цукру на 1 л води, г
20
250
25
330
ЗО
430
35
540
40
670
45
820
50
1000
55
1220
60
1500
65
1860
70
2330
75
3050
80
4000

Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: компот




Категория: Заготовки | Добавлено 31.08.2015
Просмотров: 524 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "КОМПОТИ ФРУКТОВІ ТА ЯГІДНІ"

КОМПОТИ

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика