Горох перебирають, промивають і варять до півготовності. Потім кладуть обчищену, нарізану кубиками картоплю в горох, кип'ятять, додають насічені дрібними кубиками і злегка підсмажені корені петрушки, моркви і цибулю, лавровий лист, запашний перець, сіль і варять до готовності. Юшку заправляють злегка підсмаженим на нарізаному кубиками салі борошном і дають ще 3— 5 хвилин прокипіти. Подаючи на стіл, юшку посипають зеленню петрушки.
На 200 г гороху — 500 г картоплі, по 2 корені моркви і петрушки, 1 цибулину, 50 г сала, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 2 горошини запашного перцю, І лавровий листок, І ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки.