400 г печериць та 2—3 шт. для декору 4 ст. л. вершків жирністю 20 % 2 ст. л. вершкового масла 1 цибулина 600 мл води чорний мелений перець сіль зелень петрушки
Для найкращого смаку можна додати зовсім трохи білих грибів і готувати їх разом із печерицями. Надзвичайний аромат гарантовано. Також із цієї юшки можна зробити смачний суп-пюре, якщо скористатися блендером.
Печериці наріжте тоненькими скибочками. Цибулину натріть на дрібній тертушці.
Розтопіть вершкове масло в глибокій пательні та обсмажуйте на слабкому вогні спочатку цибулю 3—4 хвилини, потім додайте гриби та сіль. Готуйте 7—10 хвилин, поки гриби не стануть м’якими. Якщо печериці дали забагато соку, то збільшіть вогонь і випаруйте зайву вологу.
Знову зменшіть вогонь. Додавайте вершки по одній ложці та чекайте, поки не почнуть густішати, і так 4 рази.
Збільшіть вогонь та влийте стільки води, щоб юшка була дуже густа, приблизно 600 мл. Вливайте воду частинами.
Варіть 5—6 хвилин, додайте решту масла, збийте юшку дерев’яною ложкою та одразу зніміть з вогню. Масло не дасть розшаруватися супу.
Притрусіть юшку смаженими печерицями, зеленню петрушки та чорним меленим перцем.