200 г цибулі 200 г картоплі 50 г вершкового масла 40 мл молока жирністю 3,2 % 20 мл вершків 100 мл води 5 г пастернаку стеблина петрушки сіль зелена цибуля
Ніжна текстура та вершковий смак! Юшка добре смакує із грінками.
Натріть цибулю на дуже дрібній тертушці.
Картоплю наріжте та змийте зайвий крохмаль під холодною проточною водою. Залишіть у воді на 2 хвилини.
Розтопіть в глибокій пательні чи в каструлі з товстим дном половину вершкового масла. Покладіть цибулю. Готуйте на слабкому вогні 5 хвилин, стежте, щоб не потемнішала, додайте картоплю, тертий на тертушці пастернак та стеблину петрушки, перемішайте. За необхідності додавайте воду невеликими порціями, щоб картопля не пригорала.
Готуйте юшку, часто помішуючи та розминаючи її ложкою. Наприкінці товкачиком розітріть картоплю до однорідності.
Коли картопля буде готова, а запах сирої цибулі зникне, дістаньте петрушку, додайте сіль, молоко та вершки. Трохи прокип’ятіть та додайте воду. Юшка не повинна бути дуже густою. Додавайте воду помалу. Наприкінці покладіть вершкове масло.
Щоб домогтися однорідності, ви можете перетерти юшку крізь сито або скористатися блендером.
Прикрасьте зеленою цибулею та грінками з білого хліба.