200 г зеленого горошку (підійде заморожений) 6 шматочків копченого сала 2 ст. л. вершкового масла 2 стеблини зеленої цибулі 500 мл води сіль
В каструлі розтопіть вершкове масло, додайте горошок і тримайте на помірному вогні 7—10 хвилин, часто помішуйте.
Зелену цибулю разом з білою частиною дрібно наріжте та додайте до горошку, посоліть та обсмажуйте ще 3 хвилини. Візьміть товкачик для картоплі та трохи потовчіть горошок.
Влийте 500 мл води, збільшіть вогонь та варіть ще кілька хвилин. Посоліть. Якщо юшка загуста, додайте ще води, доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
На пательню в один шар покладіть шматочки сала та витопіть жир. Тримайте на вогні, доки сало не набере золотистого кольору.
Подайте юшку негайно, з салом та зеленою цибулею.
З цієї юшки вийде смачний суп-пюре, якщо скористатися блендером.