Щуку промивають, очищають, нарізують порціонними кусками і солять. Обчищений хрін протирають на тертці і злегка підсмажують на вершковому маслі. У добре змазану маслом каструлю кладуть куски щуки, зверху посипають підсмаженим хріном, заливають сметаною і тушкують на невеликому вогні. Тушковану щуку перекладають в іншу посудину, а сметану, в якій вона тушкувалась, заправляють вершковим маслом, оцтом і цукром.
Подаючи на стіл, щуку поливають сметаною з хріном, в якій вона тушкувалась. На гарнір подають відварену картоплю.
На 500 г щуки — 40 г вершкового масла, 12 склянки сметани, 0,5 кореня хріну, 1 ст. ложку оцту, 1 чайну ложку цукру, 600 г картоплі.