Цвітну капусту обчищають, розділяють на окремі головочки, варять до готовності, відціджують воду і змішують з вареними зернами зеленого горошку. Після цього додають молочну підливу, цукор, сіль, добре змішують, доводять до кипіння і заправляють вершковим маслом.
Приготування підливи.
Просіяне борошно злегка підсмажують на маслі, розводять гарячим кип'яченим молоком, безперервно розмішуючи, добре проварюють, проціджують крізь сито, додають цукор, доводять до кипіння і заправляють вершковим маслом.
На 3 склянки зеленого горошку в зернах — 400 г цвітної капусти, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 ст. ложку цукру. Для підливи — 0,5 л молока, І ст. ложку пшеничного борошна, 1 ст. ложку вершкового масла, 0,5 чайної ложки цукру.