У цвітної капусти відрізують листки, видаляють потемнілі й гнилі частини, відрізують качан, відступаючи 1 см від початку розгалуження головки. Обчищену капусту кладуть для видалення гусені і дощових черв'яків на ЗО хвилин у холодну підсолену воду (20 г солі на 1 л води).
Підготовлену цвітну капусту розрізують хрестоподібно по качану знизу вгору, кладуть у каструлю і варять без покришки в підсоленій воді при сильному кипінні до готовності. При такому способі варіння краще зберігається колір - капусти.
Зварену капусту відкидають на сито, нарізують пластинками завтовшки 1 — 1,5 см, обкачують у борошні, яйцях, сухарях і обсмажують з обох боків.
На 1 кг цвітної капусти — 2,5 ст. ложки вершкового масла, 1,5 ст. ложки пшеничного борошна, 2 яйця, 2 ст. ложки мелених сухарів.