Свіжі печериці обчищають, промивають, нарізують дрібними шматочками, солять, посипають меленим перцем і підсмажують на сковороді з розігрітим жиром протягом 10—15 хвилин. Потім до них додають дрібно нарізану і підсмажену на маслі цибулю, пшеничне борошно, підсмажують ще 5 хвилин, заливають сметаною і добре проварюють. Готові печериці заправляють сіллю на смак, укладають на сковороду або в неглибокий сотейник, посипають сухарями, збризкують маслом і ставлять в духовку зарум'янитись. Після того, як на печерицях утвориться золотиста кірочка, їх подають на стіл.
На 1 кг свіжих печериць — 3 ст. ложки вершкового масла, 2/3 склянки сметани, 2 ст. ложки борошна, 2 цибулини, 2 горошини чорного перцю.