600 г картоплі 1 яйце 2 ст. л. борошна + борошно для обвалювання 1 цибулина 200 г печериць 1 жовток сіль чорний мелений перець
Печериці та цибулину наріжте кубиками. Обсмажте спочатку цибулю до прозорості, потім додайте гриби та готуйте до м’якості цибулі на слабкому вогні. Посоліть та поперчіть за смаком.
Картоплю очистіть вид шкірочки, наріжте кожну картоплину на 4 частини та відваріть у підсоленій воді до готовності. Дуже важливо не розварити картоплю. Злийте воду, ретельно підсушіть на слабкому вогні від залишків води. Розімніть як на товкованку. Накрийте кришкою, щоб не потемнішала, та охолодіть.
Додайте яйце та борошно. Перемішайте. Картопля має бути однорідною без грудочок.
Беріть ложку картоплі, скачуйте кульку, розминайте її, усередину покладіть ложку м’яса, заліпіть краї та сформуйте круглий картопляник, притрушуючи виріб борошном.
Збийте жовток з 1 ч. л. води та змастіть готові картопляники, викладіть на деко, змащене жиром.
Випікайте в розігрітій до 200 °С духовці до золотистого кольору.