Консервований шпинат-пюре перекладають з банки в каструлю, заливають кип'яченим молоком, добре розмішують і тушкують 15—20 хвилин. Після цього в масу додають підсушені манні крупи і тушкують до готовності. Коли маса остигне, її пропускають через м'ясорубку на густу решітку, заправляють сирими яйцями і сіллю, розділяють по 2 котлети на порцію, обкачують у сухарях, надають форми котлет і смажать на вершковому маслі.
При подачі на стіл поливають молочною підливою.
Приготування соусу.
Просіяне борошно злегка підсмажують на маслі, розводять гарячим кип'яченим молоком, безперервно розмішуючи, добре проварюють, проціджують крізь сито, додають цукор, доводять до кипіння і заправляють вершковим маслом. На 500 г консервованого шпинату — 3/4 склянки манних крупів, З яйця, З ст. ложки вершкового масла, 3/4 склянки молока, 2 ст. ложки сухарів.
Для підливи — 1ст. ложку пшеничного борошна, 1 ст. ложку вершкового масла, 1/2 чайної ложки цукру і 1/2 л молока.