Обчищену картоплю відварюють, протирають крізь сито, заправляють частиною сирих яєць, крохмалем і сіллю. Борошно просівають, злегка підсмажують, розводять кип'яченим молоком так, щоб одержати густу підливу, а потім проварюють і змішують з посіченими вареними грибами.
Підготовлену картоплю ділять на порції, начиняють молочною підливою з грибами, надають форми огірка, обкачують у борошні, змочують яйцями, обкачують вдруге в сухарях і смажать до рум'яного кольору.
При подачі на стіл до котлет подають грибну підливу.
Приготування підливи.
Гриби промивають, варять до готовності, дрібно січуть, підсмажують, додають дрібно нарізану цибулю, підсмажений томат, підсмажене борошно, все змішують, розводять грибним відваром, добре проварюють і заправляють вершковим маслом.
На 1 кг картоплі — 1,5 ст. ложки вершкового масла, 2,5 ст. ложки жиру, 1 склянку молока, 2,5 ст. ложки пшеничного борошна, 2 ст. ложки картопляного крохмалю, 2 яйця, 20 г сушених грибів, 4 ст. ложки сухарів.
Для підливи — 15 г сушених грибів, по 1/2 ст. ложки пшеничного борошна і жиру, 2 цибулини, 1 чайну ложку вершкового масла.