Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Паштет з печінки
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Употребляете ли Вы алкогольные коктейли?
Всего ответов: 281


Приветствую Вас, Гость · RSS 25.11.2024, 07:09
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Вторые блюда

Поиск

Ученые сделали сенсационное заявление о пользе сала
Пять приемов сохранения здоровья головного мозга
Человек запрограммирован на лень: ученые
Только 10% клеток в Вашем организме принадлежат Вам...


Паштет з печінки


Печінка яловича — 1240 або печінка свиняча, або бараняча, або теляча — 1169, масло вершкове — 75, шпик — 104, цибуля ріпчаста— 119, морква — 93, яйця — 1/2 шт., молоко або бульйон —50. Вихід—1000.

Шпик дрібно нарізати і злегка обсмажити, додати дрібно нарізані моркву, цибулю і зпасерувати до готовності, потім покласти нарізану печінку, сіль, перець і підсмажити, додати бульйон і тушкувати до готовності. Суміш охолодити і двічі пропустити крізь м'ясорубку, використовуючи решітку з маленькими отворами, влити молоко або бульйон, додати частину розм'якшеного вершкового масла, викласти на підготовлені листи і запікати у жаровій шафі.

Паштет сформувати у вигляді батона, бруска або надати іншої форми, оформити вареним яйцем, вершковим маслом, наносячи його за допомогою кондитерського мішка або надати форми квітки. Замість масла нанести сітку з охолодженого соусу майонез з додаванням м'ясного желе.

Паштет нарізати на порції, посипати зеленню, подавати паштет масою З0 — 100 г на порцію. Можна приготувати паштет з печінки з додаванням м'яса телятини, свинини, птиці або дичини.

Розроблено новий спосіб приготування паштету з печінки.

Печінка яловича — 730, шпик — 100, цибуля ріпчаста — 140, морква — 191, вершкове масло — 75, молоко — 110, метилцелюлоза—25, сіль—14, перець—1. Вихід— 1000.

Обчищену і нарізану ріпчасту цибулю і моркву обсмажити, використовуючи шпик, до напівготовності, додати сіль, мелений перець, нарізану кусками сиру печінку і припускати у власному соку до готовності. Суміш охолодити, а потім двічі подрібнити на м'ясорубці з паштетною решіткою. Додати розтоплене вершкове масло і гаряче кип'ячене молоко. Масу прогріти до 80 °С, потім з неї сформувати батони, покрити їх 2 %-м розчином метилцелюлози (марка МЦ-100) і охолодити. Подвійна термообробка і захисне покриття розчином метилцелюлози значною мірою стримують розвиток бактерій. Паштет, приготовлений цим способом, можна зберігати 48 год.

Заміна смаження припусканням у власному соку печінки знижує втрати тепла на 8,7 %. Завдяки захисній плівці метилцелюлози поверхня паштету при зберіганні майже не підсихає.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: паштет, печень




Категория: Вторые блюда | Добавлено 28.08.2015
Просмотров: 805 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Паштет з печінки"

Паштет

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика