300 мл свинячої крові 300 г жирної свинини (щоб було десь 30% відсотків м’яса та 70 сала), можна взяти половину соленого сала чи подчеревини 2 цибулини 3 зубчики часнику 1 ст. л. чорного перцю горошком 1/2 м кишки сіль
Це класичний рецепт кров’янки без круп, яєць та хліба. Кров повинна бути дуже свіжа.
Сало та м’ясо перекрутіть крізь м’ясорубку з крупною решіткою разом із цибулею. Покладіть на холодну пательню та обсмажте на помірному вогні.
Кров пропустіть крізь м’ясорубку чи протріть крізь сито. Можна скористатися блендером.
Перемішайте кров разом з обсмаженим салом, додайте подрібнений часник, чорний перець та сіль.
Начиніть кишку. Скористайтеся спеціальною насадкою на м’ясорубку або верхньою частиною пластикової пляшки. Для цього відріжте шматок пластикової пляшки, щоб вона була схожа на лійку. Одягніть кишку на пляшку там, де була пробка, та потроху ложкою, ніби втираючи, начиняйте кишку. Зав’яжіть з обох боків ниткою та зробіть вузол на кишці для надійності.
Покладіть готову кров’янку в холодну воду та доведіть до кипіння. Варити приблизно 15—20 хвилин. Проколіть кров’янку посередині голкою: якщо кров’янка готова, то сік поллється прозорий. Якщо ні, залиште варитися ще на 5—10 хвилин.
Дістаньте з води та зачекайте поки охолоне. Перед подачею можна обсмажити кров’янку на салі.