600 г темного курячого м’яса 2 зубчики часнику чорний перець горошком кріп 1 м кишки 8 ст. л. теплої води
Для ковбасок підійде більш жирне куряче м’ясо, наприклад стегна або гомілки. Якщо ви берете біле м’ясо, тоді додайте трохи сала або жирної свинини.
Зріжте м’ясо з кісток, жир залишіть, шкірка не знадобиться.
Перекрутіть м’ясо, чорний перець і часник на м’ясорубці.
Кріп дрібно наріжте. Змішайте фарш та кріп, додайте 8 ст. л. гарячої води, приблизно 50—60 °С.
Очистіть кишку, як сказано в рецепті кров’янки, чи візьміть уже готові чисті засолені та вимийте їх від солі.
Через спеціальну конусну насадку на м’ясорубці або через пляшку (див. рецепт кров’янки) заповніть кишку. Залишіть готову ковбасу в холодильнику на 1 годину.
Проколіть ковбасу голкою з обох боків, приблизно через кожні 3 см.
Запікайте в духовці на деці при температурі 190 °С 40—50 хвилин. Похожие рецепты: