400 мл свіжої свинячої крові 150 г підчеревини 100 г цибулі 100 г готової гречаної крупи сіль 1 ст. л. чорного меленого перцю 5 зубчиків часнику 1 м кишки
Ви можете приготувати кашанку з іншою крупою, можна взяти трохи манки, але пам’ятайте, що вона сильно набухає, або звичайний рис, пшоно чи просто білий хліб.
Підчеревину перекрутіть крізь м’ясорубку з крупною решіткою разом з цибулею. Покладіть на холодну пательню та обсмажте на помірному вогні.
Кров пропустіть крізь м’ясорубку чи протріть крізь сито. Можна скористатися блендером.
Гречку відваріть до готовності, щоб вода вся випарувалася.
Перемішайте кров разом з обсмаженою підчеревиною, додайте подрібнений часник, гречку, чорний перець та сіль.
Начиніть кишку, як сказано в рецепті звичайної кров’янки.
Покладіть ковбасу на пательню для запікання, змащену жиром, чи на деко, проколіть кишку через кожні 4—5 см.
Запікайте в духовці при температурі 190 °С 40—60 хвилин.
Проколіть кров’янку приблизно посередині голкою: якщо кров’янка готова, то сік поллється прозорий. Якщо ні, готуйте ще 10—15 хвилин.