500 г яловичої печінки 1 цибулина 1 зубчик часнику 80 г вершкового масла 200 г сала 1—1,5 ч. л. солі чорний мелений перець 1 м кишки 7—9 ст. л. теплої води
Печінку наріжте великими шматками, приблизно 4 × 4 см. Покладіть в окріп і варіть 10—15 хвилин до готовності. Дістаньте печінку, залиште трохи охолонути, з теплої печінки дуже добре знімаються плівки.
Очистіть від усіх плівок та перекрутіть на м’ясорубці крізь дрібну решітку разом з цибулиною та часником. Сало перекрутіть крізь крупну решітку або дрібно посічіть ножем. Усе змішайте.
Додайте розтоплене вершкове масло, сіль, перець за смаком та 7—9 ст. л. гарячої води. Усе ретельно перемішайте.
Очистіть кишку, як сказано в рецепті кров’янки, чи візьміть уже готові чисті засолені кишки та вимийте їх від солі.
Через спеціальну конусну насадку на м’ясорубці або через пляшку (див. рецепт кров’янки) заповніть кишки. Залишіть готову ковбасу в холодильнику на 1 годину.
Покладіть ковбасу в холодну воду, доведіть до кипіння та варіть 10 хвилин, вода не повинна кипіти.
Дістаньте ковбасу з води та дайте їй повністю охолонути.
Подавайте з грінками, вершковим маслом та солоним огірком.