600 г свинячого ошийка 180 г підчеревини 2 зубчики часнику 8 ст. л. теплої води 1 ст. л. духмяного перцю горошком 1 ст. л. чорного перцю горошком 1 ст. л. меленої паприки 1—1,5 ч. л. солі 1/2 ч. л. червоного гострого перцю 1 м кишки
Половину ошийка тоненько наріжте ножем. Половину перекрутіть на м’ясорубці разом із підчеревиною, перцями горошком і часником, додайте гострий перець, паприку, сіль і воду. Змішайте з нарізаним м’ясом.
Підготуйте кишку. Очистіть, як сказано в рецепті кров’янки, чи візьміть вже готові чисті засолені кишки та вимийте їх від солі.
Через спеціальну конусну насадку на м’ясорубці або через пляшку (див. рецепт кров’янки) заповніть кишку. Заповнюйте не дуже щільно. Зав’яжіть кінці та покладіть у холодильник на 1 годину.
Пательню для запікання чи деко змастіть смальцем або іншим жиром, часто проколіть ковбасу з обох боків приблизно через кожні 3 см та тримайте в духовці при температурі 190 °С до готовності — 40—50 хвилин. Кожні 10—15 хвилин змащуйте ковбасу жиром.