1 кг гарбуза, 1 апельсин, 800 г цукру, 200 мл води
Гарбуз вимити, очистити від шкірки й насіння, нарізати брусочками або кубиками, посипати невеликою кількістю цукру й залишити до виділення соку. Сік злити. Апельсин вимити, обдати окропом, нарізати невеликими скибочками разом із цедрою, видалити кісточки, залити окропом і варити протягом 10 хв. Додати цукор, варити на слабкому вогні до його повного розчинення. Доведеним до кипіння сиропом залити підготовлені шматочки гарбуза, остудити. Остиглу масу поставити на повільний вогонь і варити до прозорості. Уварені шматочки гарбуза вийняти із сиропу, підсушити в духовій шафі за невисокої температури, обваляти в цукровій пудрі.