1 кг зеленого гострого перцю, 10 г кореня селери, 10 г кореня хрону, 15 г зелені петрушки, 7—9 листків вишні
Для маринаду: 1 л води, 60 г солі, 60 мл 9 %-ного оцту
Селеру й хрін очистити, дрібно нарізати. Зелень нарубати. Перець проколоти біля плодоніжки й щільно укласти в ємність, пересипаючи корінням, зеленню петрушки й листками вишні. Для маринаду довести до кипіння воду, додати сіль, оцет, остудити. Залити перець охолодженим маринадом, поставити гніт. Залишити в темному місці за кімнатної температури на 10—12 днів. Періодично перемішувати. Готовий перець зберігати в холодному місці. Стежити, щоб перець завжди був покритий розсолом. За необхідності додати свіжий розсіл, приготовлений з 1 л води, 30 г солі й 25 мл оцту.