Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. ЗАСОЛЮВАННЯ СОЛОДКОГО СТРУЧКОВОГО ПЕРЦЮ
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Как Вы попали на этот сайт?
Всего ответов: 272


Приветствую Вас, Гость · RSS 25.11.2024, 23:03
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Диетологи рассказали об универсальном средстве для похудения и от неприятных заболеваний
Ученые выяснили новейший метод борьбы с избыточным весом
Японцы придумали... медведя от храпа (фото)
Фаршированные яйца, лучшее


ЗАСОЛЮВАННЯ СОЛОДКОГО СТРУЧКОВОГО ПЕРЦЮ
Чимало плодів і овочів у звичайних умовах не можуть довго зберігатися свіжими. Для того, щоб продовжити строк їх споживання, а також приготувати з них продукти з іншими, ніж у свіжих овочів, смаковими якостями, плоди і овочі консервують.

У домашніх умовах завжди можна запастись потрібною для сім'ї кількістю різноманітних консервованих плодоовочевих продуктів.

Солодкий стручковий перець досить поширений на Україні, особливо в південних областях.

Перець зелений і червоний солять так само, як і інші овочі. При солінні перцю одержують дуже смачний продукт, який до того ж містить велику кількість вітаміну С.

Для соління беруть свіжий дозрілий перець, видаляють у нього плодоніжку і насінні коробочки з насінням (щоб не було надмірної гіркоти). Обчищений перець дуже щільно вкладають у маленькі бочечки або в скляні банки і заливають 4-процентним розчином солі (на 1 л води — 40 г солі). Ще краще квасити солодкий стручковий перець, фарширований морквою. Моркву обчищають, миють, ріжуть локшиною (стовпчиками) і злегка проварюють (бланшують). Відібраний здоровий і цілий (з плодоніжкою) перець надрізують вздовж стручка так, щоб кінці його лишались нерозрізаними. Через проріз стручок перцю наповняють фаршем з моркви. Щоб фарш не випадав, перець впоперек стручка перев'язують зеленню петрушки або селери. Потім перець укладають рядами в малі бочечки або великі скляні банки, перекладаючи кропом в кількості 200—300 г на 10 кг перцю. Укладати треба щільно, трохи притискуючи ряди перцю руками.

Заповнені бочечки або банки заливають 6-процентним розчином солі, зверху кладуть круг і злегка нагнітають, щоб розсіл покривав перець шаром в 4—5 см. В перші дні бродіння треба систематично збирати піну і стежити, щоб на поверхні розсолу або гніту не утворювалась пліснява.

Фарширований квашений перець багатий каротином (провітаміном А) і вітаміном С. Він дуже смачний, ароматний і добрий як салат до м'ясних страв.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: острый перец




Категория: Заготовки | Добавлено 20.11.2014
Просмотров: 773 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "ЗАСОЛЮВАННЯ СОЛОДКОГО СТРУЧКОВОГО ПЕРЦЮ"

ЗАСОЛЮВАННЯ

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика