Гострий соус із кабачків і помідорів з гострим перцем
1 кг кабачків, 500 г помідорів, 1 кг болгарського перцю, 300 г гострого перцю, 500 г моркви, 100 г часнику, 100 мл олії, 10 г хмелі-сунелі, сіль до смаку
Кабачки очистити від шкірки, у помідорів зняти шкірочку. Кабачки з помідорами й гострим перцем пропустити через м’ясорубку або подрібнити у блендері. Болгарський перець дрібно нашаткувати. Моркву натерти на дрібній тертці. Часник пропустити через прес. Підготовлені овочі змішати, додати олію, сіль і хмелі-сунелі, тушкувати на слабкому вогні до загусання. Гарячу масу подрібнити у блендері до однорідності, довести до кипіння. Розлити гарячий соус у стерилізовані банки, закрутити й укутати до остигання.