1 кг помідорів, 1,5 кг баклажанів, 500 г болгарського перцю, 70 г зелені петрушки та кропу, 50 г томатної пасти, 200 мл олії, 50 г солі, 5 г меленого чорного перцю
Помідори очистити від шкірочки, дрібно нарізати. Баклажани нарізати дрібними кубиками, вимочити 20 хв у підсоленій воді (30 г солі на 1 л води), промити й віджати. Болгарський перець дрібно нарізати, зелень нарубати. Змішати помідори, баклажани, болгарський перець і зелень, додати томатну пасту й олію. Тушкувати на слабкому вогні 30—40 хв, додати сіль і мелений перець. Подрібнити суміш блендером і знову довести до кипіння. Соус розкласти в стерилізовані банки, закрутити й укутати до остигання.