Підготовлені баклажани начиняють пшоняною кашею з грибами, кладуть у сотейник, посипають сухарями і запікають в духовці.
Приготування начинки. Гриби промивають, розмочують, варять до готовності і дрібно січуть. На грибному відварі варять розсипчасту пшоняну кашу, додають січені варені гриби, смажену січену цибулю, підсмажену дрібно посічену серцевину баклажана, сирі яйця, мелений перець і сіль, все добре змішують.
При подачі баклажани поливають сметанною підливою і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки. Сметанну підливу готують так само, як і для страви «Помідори з м'ясною начинкою».
На 1 кг баклажанів — 1 склянки пшона, 60 г сушених грибів. 1 яйце, 2 цибулини, 1,5 ст. ложки жиру, 1 ст. ложку сухарів, 4 горошини чорного перцю, 1 ст. ложку дрібно нарізано'і зелені петрушки.