500 г свіжої журавлини, 50—70 г в’яленої журавлини, 120 мл апельсинового соку, 50—70 мл апельсинового лікеру, 350 г цукру
Свіжу журавлину промити, викласти у форму для запікання, посипати цукром. Запікати в духовій шафі за температури 150 °С протягом 30 хв. В’ялену журавлину розпарити в нагрітому апельсиновому соку. Вийняти з духової пічки форму з ягодами, додати розпарену журавлину із соком, перемішати. Запікати ще 30 хв. Вимкнути духову пічку, перемішати ягоди, накрити форму фольгою, залишити в духовій шафі на 20 хв. Потім влити до ягід лікер, перемішати й дати трохи остигнути. Джем викласти в стерилізовані банки. Зберігати в холодильнику.