Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Аґрус і смородина мариновани
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вам понравился сайт?
Всего ответов: 973


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 08:42
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Ученые выяснили, как избавиться от диабета
Диетологи рассказали о пользе и вреде ржи
Лекарства для снижения холестерина провоцируют развитие диабета
Рецепты народной медицины


Аґрус і смородина мариновани
Смородина маринована

Для маринування відбирають стиглі крупні ягоди, видаляючи при цьому листя та гілочки. Відібрані ягоди промивають у друшляку в холодній проточній воді і дають їй стекти. Іноді чорну смородину перед укладанням у банки обшпарюють окропом і потім швидко охолоджують.

На дно банки місткістю 1 л кладуть прянощі: 3—4 горошини запашного перцю, 0,5—0,7 г кориці і 3—4 шт. гвоздики. Потім у банки насипають смородину. Наповнені банки заливають гарячою маринадною заливкою.

Для приготування заливки на 10 банок місткістю 1 л потрібно, г: води — 2550, оцту 6 %-ного — 300, цукру — 1150.

Після заливання банки накривають лакованими кришками, стерилізують, закатують і охолоджують.

Стерилізують банки при температурі 90 °С: місткістю 0,5 л—15 хв, 1,0 л—18 хв і 3-літрові бутлі — 25 хв.

Аґрус маринований

Відсортовані дрібноплідні ягоди аґрусу миють у холодній проточній воді і дають їй стекти. Щоб ягоди під час стерилізації зберегли свою форму, їх можна злегка наколоти виделкою або загостреним сірником. На дно 3-літрового бутля кладуть 3 горошини запашного перцю, 0,5 г кориці і 3 'шт. гвоздики, потім у бутель засипають ягоди і заливають гарячою заливкою.

Рецептура приготування заливки і режим стерилізації банок такі самі, як і для маринованої смородини.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: крыжовник, крыжовник на зиму, смородина на зиму, смородина




Категория: Заготовки | Добавлено 29.08.2015
Просмотров: 619 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Аґрус і смородина мариновани"

Аґрус

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика