Відсортовані яблука старанно миють, видаляють серцевину і нарізають часточками на 4—8 частин (залежно від розміру яблук). Дрібні сорти яблук можна маринувати цілими, попередньо видаливши серцевину. Щоб нарізані яблука не темніли, їх зберігають у холодній воді, або в 1 %-ному, розчині кухонної солі, але не більш як 30 хв. Потім яблука бланшують у воді 2—5 хв і негайно охолоджують. Воду після бланшування можна використати для приготування маринадної заливки.
На дно банки кладуть 3—4 шт. гвоздики, 0,2—0,3 г кориці, потім щільно укладають яблука або часточки їх і заливають маринадною заливкою. Наповнені банки накривають лакованими кришками, стерилізують, закатують і охолоджують. Для приготування заливки на 10 банок місткістю 1,0 л потрібно, г: води — 2400, цукру — 1100, оцту 6 %-ного — 500.
Наповнені банки накривають лакованими кришками і стерилізують при температурі 90 °С: місткістю 0,5 л—20 хв, 1,0 л—30 хв, 3,0 л— 40 хв.