Підготовлені помідори наповняють начинкою, укладають у сотейник, посипають сухарями, збризкують жиром і ставлять в духовку на 10—15 хвилин. Приготування начинки. Квасолю попередньо розмочують, а потім варять до готовності і відціджують. Зварену квасолю пропускають крізь м'ясорубку, заправляють смаженою січеною цибулею, цукром, меленим чорним перцем і сіллю.
При подачі на стіл помідори поливають підливою і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Приготування підливи. Цибулю, моркву і петрушку шаткують і злегка обсмажують, додають томат-пюре і підсмажують ще 10—15 хвилин, потім кладуть підсмажене борошно, все змішують, розводять бульйоном, варять 40—50 хвилин, протирають крізь сито, доводять до кипіння і заправляють вершковим маслом.
На 1 кг помідорів — 3/4 склянки квасолі, 1,5 ст. ложки жиру, 1 ст. ложку сухарів, 2 яйця, 1 цибулину, 1 ст. ложку цукру, 4 горошини чорного перцю, 1 ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки.
Для підливи — 1,5 склянки бульйону, 0,5 ст. ложки пшеничного борошна, 0,5 ст. ложки жиру, по 0,5 цибулини, морквини, кореня петрушки, 1 склянку томату-пюре, 0,5 ст. ложки вершкового масла.