Зварену, відціджену і просушену картоплю гарячою протирають крізь сито або пропускають через м'ясорубку, заправляють яйцями і солять. Свіжі або варені сушені гриби дрібно січуть, змішують з підсмаженою цибулею і смажать ще 8—10 хвилин. Потім додають до цієї маси терту черству булку і заправляють меленим перцем, сіллю і зеленню петрушки.
У сотейник або каструлю, змащену смальцем і посилану сухарями, кладуть шарами картоплю і підготовлені гриби так, щоб верхній шар був з картоплі. Посипають зверху сухарями, збризкують смальцем і ставлять в духовку запікатись.
При подачі на стіл бабку поливають підливою.
Приготування підливи. Січену цибулю трохи підсмажують на смальці або на маслі, додають злегка підсмажені борошно і томат-пюре, змішують, вливають грибний відвар та сметану, солять і добре проварюють.
На 1 кг картоплі 400 г свіжих грибів або 100 г сушених, 200 г пшеничного черствого хліба, З цибулини, 3,5 ст. ложки смальцю або вершкового масла, 2 яйця, 3 горошини чорного перцю, І ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки.
Для підливи — 1 ст. ложку пшеничного борошна, по 2 ст. ложки вершкового масла і томату-пюре, 1/2 цибулини, 1/2 склянки сметани, 1,5 склянки грибного відвару.