Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Бабки
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Любите ли Вы принимать гостей?
Всего ответов: 226


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 12:16
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

У тучных людей деградирует мозг
Борьба с излишним весом: список полезностей
Исследователи обнаружили в мозгу выключатель сна
Дни до и после зимнего солнцестояния - лучшие для общего тонизирования организма


Бабки
БАБКА З МАКУ

Перебраний мак добре промивають, заливають киплячою водою і дають йому набухнути. Потім мак відкидають на сито, зціджують воду, після чого перекладають його у фарфорову ступку або макітру, всипають цукор, добре розтирають, поступово додаючи по одному жовтку. Коли мак із цукром добре розітреться, кладуть у нього підсушене борошно, змішують, з'єднують із збитими білками, викладають у форму або сотейник, змащений маслом, і ставлять на 25—30 хвилин в духовку заткатись.

Готову бабку нарізують порціонними кусками.

На 1 склянку маку — 3/4 склянки цукру, 6 яєць, 1,5 ст. ложки пшеничного борошна, 1 чайну ложку вершкового масла.

БАБКА З ЯБЛУК

Половину обчищених яблук труть на тертці, а другу половину нарізують дрібними кубиками.

У каструлю кладуть сирі жовтки, сметану, цукор, корицю, терті яблука. Все разом добре розтирають, додають борошно, нарізані кубиками яблука і змішують. Потім додають збиті білки, викладають у форму або сотейник, змащений маслом, і ставлять в духовку запікатись.

На 600 г яблук — 4 яйця, 5 ст. ложок цукру, 0,5 склянки сметани, 0,5 чайної ложки меленої кориці, З ст. ложки пшеничного борошна, 0,5 чайної ложки вершкового масла.

БАБКА З ВИШЕНЬ

Вишні перебирають, промивають, очищають від кісточок і посипають 1/3 частиною цукру. Решту цукру, корицю, сирі жовтки і сметану кладуть в одну посудину, добре розмішують, всипаючи при цьому борошно. Коли маса буде розмішана, до неї додають збиті білки і підготовлені вишні, після чого викладають у змащену маслом і посилану сухарями форму і ставлять в духовку запікатись.

На 500 г вишень — 3/4 склянки цукру, 3/4 склянки пшеничного борошна, 1/2 склянки сметани, 5 яєць, 0,5 чайної ложки меленої кориці, 0,5 чайної ложки вершкового масла, 2 ст. ложки мелених сухарів.

БАБКА З ГОРІХІВ

Жовтки розтирають з цукром в пишну масу і поступово додають підсушені товчені горіхи. Потім цю масу змішують з тертою черствою булкою і збитими білками, викладають у форму, змащену маслом та посилану сухарями, і ставлять в духовку запікатись. Готову бабку нарізують порціонними кусками і при відпусканні поливають завареними вершками, для чого цукор розтирають із сирими жовтками та ваніліном, змішують з кип'яченими вершками і доводять до 80—85°, весь час помішуючи, щоб маса не кипіла. На 100 г горіхів (ядро) — / склянку цукру, 10 яєць, 250 г черствої булки, 1,5 чайної ложки вершкового масла. Для підливи — 2 склянки вершків, З яйця, 2 ст. ложки цукру, 0,1 г ваніліну.

БАБКА СИРНА ЗАПЕЧЕНА

У протертий крізь сито сир кладуть розтерті з цукром і ванільним порошком жовтки, сіль, промиті родзинки, збиті білки. Все добре змішують, викладають у форму або каструлю, змащену маслом, посипають сухарями і ставлять в духовку запікатись на 1 годину.

На 600 г сиру — 4 яйця, 2,5 ст. ложки цукру, 100 г родзинок, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 ст. ложку сухарів, 1 ванільний порошок.

БАБКА СИРНА З МИГДАЛЕМ

Сир протирають крізь сито, кладуть в каструлю, додають обчищений дрібно посічений мигдаль, розігріте масло, ванільний порошок і розтерті з цукром сирі жовтки. Все добре змішують, додають збиті білки, викладають в сотейник, змащений маслом, і ставлять в духовку запікатись.

На 500 г сиру — 4 ст. ложки вершкового масла, 3/4 склянки цукру, 60 г солодкого мигдалю, ванільний порошок, 4 яйця.

БАБКА З ЖИТНІХ СУХАРІВ

Житні сухарі дрібно товчуть, просівають крізь сито. Сирі жовтки розтирають з цукром, вершковим маслом і сухарями, додають товчену гвоздику і розтерту цедру цитрини. Після цього масу змішують із збитими білками, викладають в каструлю, змащену маслом і посилану сухарями. Каструлю з бабкою ставлять у більшу каструлю з гарячою водою і варять 30—40 хвилин, після чого виймають і ставлять на 20 хвилин в духовку запікатись.

Готову бабку ріжуть на шматки і перед подаванням на стіл посипають цукром. Окремо до бабки подають вершки.

На 1 склянку мелених сухарів — / склянку цукру, 4 яйця, 1 ст. ложку вершкового масла, 1 склянку вершків, 0,25 чайної ложки товченої гвоздики, цедру з одної цитрини.

БАБКА ГРЕЧАНА З ВЕРШКАМИ

Жовтки розтирають спочатку з невеликою кількістю цукру, а потім додають весь цукор. В розтерті жовтки кладуть гречане борошно, мелену корицю і добре розмішують, а потім додають збиті білки, злегка перемішують, викладають у форму або сотейник, змащений маслом, і ставлять на 30—40 хвилин в духовку запікатись.

Готову бабку нарізують порціонними кусками і при подачі на стіл до бабки подають вершки.

На 1 склянку гречаного борошна — 1 склянку цукру, 5 яєць, 0,5 чайної ложки меленої кориці, 1 чайну ложку вершкового масла, 1,5 склянки вершків.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: бабка




Категория: Сладости | Добавлено 05.11.2014
Просмотров: 689 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Бабки"

Бабки"

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика