Картоплю обчищають, відварюють, протирають крізь сито, солять і заправляють сирими яйцями. М'ясо промивають, видаляють кістки, нарізують кубиками, тушкують до готовності, пропускають через м'ясорубку і заправляють січеною, злегка підсмаженою цибулею, меленим перцем і сіллю. Половину підготовленої картоплі кладуть рівним шаром у змащений жиром і посиланий сухарями сотейник або каструлю. Зверху картоплі кладуть заправлений м'ясний фарш, а потім решту картоплі, вирівнюють поверхню, змащують яйцем, посипають сухарями і запікають в духовці.
При подачі на стіл запіканку нарізують порціонними кусками, розкладають на тарілки і поливають розігрітим вершковим маслом.
На 1 кг картоплі — 150 г м'яса, І ст. ложку жиру, І яйце, 1,5 цибулини, 5 горошин чорного перцю, 1 ст. ложку сухарів, 1 ст. ложку вершкового масла для поливання.