Свинячу голову очищають, промивають, кладуть у каструлю, заливають гарячою водою і варять до готовності, додаючи петрушки, моркви, цибулі, лаврового листу, запашного перцю та солі. Потім голову виймають з каструлі і відокремлюють нижню щелепу. Натертий на тертці хрін обсмажують на маслі, всипають підсушеного борошна, розводять бульйоном, додають сметани, вареного оцту, цукру і солі. Все змішують і доводять до кипіння.
Подаючи на стіл, м'ясо голови розрізують на порції і поливають приготовленим хріном.
На І кг свинячої голови — 1 склянку сметани, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1 невеликий корінь хріну, 1 цибулину, 1 1/2 ст. ложки оцту, 1 ст. ложку цукру, по 1 кореню моркви і петрушки.