4 кг капусти 70 г солі 100 г моркви 10 шт. лаврового листя 1 ст. л. чорного перцю горошком пучок кропу
Зніміть верхнє зів’яле листя, разріжте навпіл. Нашаткуйте капусту, скористайтеся шатківницею. Моркву очистіть та натріть на тертушці.
Посуд добре помийте, обсушіть та ошпарте окропом. Квасять капусту в діжках, зараз можна придбати маленькі дерев’яні діжки. Або просто скористайтеся слоїками.
На дно посуду покладіть добре помитий та висушений кріп.
Нашатковану капусту перемішайте з сіллю, морквою, чорнім перцем та лавровим листям.
Складайте до слоїка невеликими частинами. Кожну частину добре утрамбовуйте. Під кінець повинен виділитися сік.
Накрийте зверху капустяним листям та зав’яжіть марлею, щоб вона провисала, та покладіть гніт, загонутий у чисту тканину.
Велика діжка кваситься 14 діб. Якщо ви готуєте капусту в маленьких слоїках — буде готова вже за 4 дні.