2 кг білокачанної капусти, 300 г болгарського перцю, 150 г моркви, 15 г свіжого гострого перцю, 3—4 лаврових листки, 5—6 горошин духмяного перцю
Для маринаду: 1 л води, 60 г солі, 100 г цукру, 100 мл 9 %-ного оцту
Капусту нашаткувати. Моркву й болгарський перець нарізати соломкою, гострий перець — півкільцями. Викласти овочі в ємність для маринування, додати спеції й добре перемішати. Довести до кипіння воду із сіллю й цукром, зняти з вогню. Влити оцет, перемішати, злегка остудити, залити овочі. Поставити гніт, щоб овочі були повністю покриті маринадом. Залишити на добу за кімнатної температури. Потім зберігати в холодильнику.